Meer resultaten voor symptomen

 
 
symptomen
Symptomen AfasieNet.
Dergelijke parafasieën kunnen voorkomen op woordniveau en op klankniveau. Op woordniveau wordt onderscheid gemaakt tussen betekenisverwante semantische parafasieën en niet-betekenisverwante irrelevante parafasieën. Parafasieën op klankniveau uiten zich in verplaatsingen, weglatingen en toevoegingen van klanken en kunnen resulteren in onherkenbare verbasteringen: neologismen.
Symptomen van PTSS.
Symptomen van PTSS. Bij herbeleving lijkt het alsof je de traumatische gebeurtenis opnieuw meemaakt. Je ziet, ruikt, hoort, proeft en voelt alles weer zoals toen het gebeurde. Je hebt nachtmerries en slaapt onrustig. Je hebt herinneringen aan de gebeurtenis die steeds weer terugkomen.
Symptomen van dementie Alzheimer Nederland.
Iemand met beginnende dementie kan spullen op vreemde plekken leggen. Bijvoorbeeld een portemonnee in de koelkast of een boek in de oven. Hij raakt spullen kwijt en kan niet meer achterhalen waar hij ze gelaten heeft. Meer over spullen kwijtraken bij dementie. Voor iemand met dementie kan het lastig zijn om situaties in te schatten en keuzes te maken. Hij kan aanbiedingen slecht beoordelen en grote sommen geld uitgeven. Bijvoorbeeld als hij teveel boodschappen koopt of spullen die hij niet nodig heeft. Meer over beoordelingsvermogen en dementie. Terugtrekken uit sociale activiteiten. Iemand kan problemen hebben met sociale activiteiten, zoals zijn hobby's, sport en gesprekken. Hij trekt zich vaker terug en onderneemt minder dan voorheen. Ook kan hij urenlang voor de televisie zitten en veel langer slapen dan gewoonlijk. Meer over dementie en sociaal gedrag. Veranderingen in gedrag en karakter. Het komt voor dat iemand met dementie ander gedrag gaat vertonen. Hij kan verward, achterdochtig, depressief of angstig worden. Zonder duidelijke aanleiding kan zijn stemming omslaan. Ook het karakter verandert. Hij kan soms dingen doen die hij anders nooit deed. Meer over veranderd gedrag. Een van de symptomen van dementie is onrust.
Symptomen van diabetes.
Symptomen van diabetes. Veel symptomen van diabetes lijken op dingen die iedereen wel eens heeft, zoals vermoeid en futloos zijn. Vaak hebben mensen jarenlang niet door dat ze diabetes hebben. Want niet iedereen heeft duidelijke klachten die horen bij diabetes.
Symptomen en gevolgen Atlant.
In het begin is dit sluipend en ziet u dit vooral terug in de fijne motoriek. Een van de eerste vroege symptomen is het afnemen van de zijdelingse bewegingen van het oog waardoor lezen moeilijk wordt. Dit wordt gecompenseerd door het meebewegen van het hoofd en soms de romp tijdens het lezen. In In een nog later stadium verminderen de bewegingen vaak weer en wordt u eigenlijk bewegingsarm. Bedenk altijd goed: het verloop van de ziekte verschilt enorm per persoon! Wanneer zijn de bewegingen het hevigst? Als u een beweging moet uitvoeren of u bent moe, opgewonden of zenuwachtig.
Symptomen malaria Thuisvaccinatie.nl Lees hier meer!
Malaria symptomen: wanneer beginnen ze? Bij het oplopen van malaria tropica de gevaarlijkste en dodelijke variant kan dit al binnen 48 uur dodelijk zijn. Bij overige varianten van malaria starten de malaria symptomen ongeveer tussen 10 dagen en 6 weken na de beet.
Wat zijn de symptomen van trombose in de verschillende plekken op het lichaam? Trombosestichting.
Wat is trombose. Home Over trombose Symptomen van trombose. Symptomen van trombose. Symptomen van trombose zijn onder meer afhankelijk van de plek in het lichaam waar de trombose optreedt. We geven hieronder een korte lijst met trombose symptomen per plek.
Symptomen bij Aplastische Anemie.
De symptomen worden veroorzaakt door de lage bloedwaarden en ze zijn afhankelijk van de soort bloedcellen die zijn aangetast.: Bloedarmoede te weinig rode bloedcellen veroorzaakt de moeheid, bleke huid en slecht uithoudingsvermogen. Het tekort aan gezonde witte cellen ondanks het ogenschijnlijk hoge aantal witte bloedcellen leidt tot infecties. Een tekort aan bloedplaatjes zorgt voor blauwe plekken en/of bloedingen. Mensen met aplastische anemie kunnen een combinatie van symptomen vertonen.
Symptomen.
Aandoening en behandeling. Symptomen bij huidkanker. Hoe men huidkanker kan herkennen is niet in een paar zinnen te omschrijven. Dit kan variëren van een veranderende moedervlek tot een glazig huidkleurig plekje op de huid. Ook ziet het er soms uit als een eczeemplek maar reageert niet op zalfbehandeling.
Symptomen Dementie.nl.
Het duurt vaak lang voor de diagnose frontotemporale dementie FTD wordt gesteld. Als je weet wat de symptomen van FTD zijn, kun je de ziekte eerder herkennen. Lees verder Geheugenverlies, vergeetachtigheid of dementie. Geheugenverlies, vergeetachtigheid en dementie worden vaak door elkaar gebruikt.
Oorzaken en symptomen evenwichtsstoornissen.
Terug Naar behandeling Voorlezen. 1 Oorzaken en symptomen evenwichtsstoornissen. Oorzaken en soorten duizeligheid. Elke stoornis op een van de plaatsen in het evenwichtssysteem kan duizeligheid en/of evenwichtsklachten veroorzaken. Vooral een acute aandoening van een van de evenwichtsorganen leidt tot heftige draaiduizeligheid met misselijkheid en braken.

Contacteer ons